Radio Romanul Logo
URMĂREȘTE-NE

Junii Sibiului au fost sărbătoriți de românii din Spania la Madrid, în cadrul unui spectacol aniversar de excepție de 80 de ani

Junii Sibiului au fost sărbătoriți de românii din Spania la Madrid, în cadrul unui spectacol aniversar de excepție de 80 de ani (1)

Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului a sărbătorit 80 de ani de la înființare, aducând o bucată din autenticul folclor românesc în inima Madridului! Întreaga comunitate românească a fost invitată să participe la un spectacol de excepție, care a avut loc pe data de 21 aprilie 2024 în incinta IES Antonio Machado Calle Alalpardo, 2, 28806 Alcalá de Henares, Madrid, programat de la ora 16:00.

Junii Sibiului au fost sărbătoriți de românii din Spania la Madrid, în cadrul unui spectacol aniversar de excepție de 80 de ani (5)

Cu un public numeros de peste 1.000 de participanți, cu multe emoții în suflete și lacrimi în ochi atât din partea publicului, cât și din partea artiștilor, cu numeroase aplauze la scenă deschisă și versuri cântate de către public în rând cu artiștii, cu ritmuri și piese alese din toate regiunile României, cu un colorit mult îndrăgit al costumelor populare, cu ritmul bătut la pas al jocurilor tradiționale românești, cu multe mulțumiri din inimă din partea publicului la închiderea evenimentului, așa s-ar putea descrie, în prea puține cuvinte, atmosfera extraordinară care a fost la Spectacolul Aniversar de 80 de ani pentru Ansamblul Folcloric Junii Sibiului. La mulți ani cu multă sănătate și multe împliniri, transmitem către Junii Sibiului!

Junii Sibiului au fost sărbătoriți de românii din Spania la Madrid, în cadrul unui spectacol aniversar de excepție de 80 de ani (2)

A fost o ocazie deosebită pentru românii din Spania care au putut să se bucure de tradițiile și valorile românești, printr-un spectacol ce a încântat sufletele și a adus zâmbete pe fețele tuturor participanților. Ansamblul alcătuit din peste 40 de membri talentați, i-a purtat prin cele mai frumoase regiuni ale României, prezentând dansuri și cântece populare autentice, transmise din generație în generație.

Junii Sibiului au fost sărbătoriți de românii din Spania la Madrid, în cadrul unui spectacol aniversar de excepție de 80 de ani (4)

Alături de Ansamblul Cindrelul, au fost prezente și cele mai renumite nume ale folclorului românesc, contribuind la magia serii deosebite. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Furdui Iancu, Sînziana Ștefan, Traian Stoiță, Alexandru Brădăţan, Ovidiu Homorodean, Dumitru Teleagă, Ioana Ștefan, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Adrian Neamțu, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, alături de îndrăgita prezentatoare Iuliana Tudor.

De la persoane în vârstă până la copii, fiind prezente în rândul publicului și până la 3 generații din aceeași familie, toți au fost fascinați de frumusețea tradițiilor românești, de coloritul costumelor populare românești și de diferitele stiluri de dansuri populare românești. Dar, cel mai mult, piesele reprezentative pentru folclorul românesc au ridicat publicul în picioare, în mai multe rânduri, cu ritmul muzicii susținut de nenumărate aplauze. Bucurie, melancolie, dorul nestins de țară, de familie și părinți sunt sentimentele care au umplut inimile celor prezenți, completându-se cu măiestria dansurilor executate excepțional de către Ansamblul Junii Sibiului.

Cu siguranță, paticipanții de la acest spectacol aniversar au fost martorii unui eveniment de neuitat, care le-a încântat sufletele și, astfel, au celebrat frumusețea și bogăția culturală a României, într-un moment de mare sărbătoare și bucurie!

Din partea autorităților române au participat: Consulul General al României la Madrid, Florea-Tiberiu Trifan, Deputatul în Parlamentul României, Robert Sighiartău, Consulul General, Anamaria Almășan, Consulii Bogdan Gavril Chiș, Ionuț Florin Urs și Atașatul pentru Probleme de Muncă și Sociale, Cristina Florea din cadrul Ambasadei României din Spania.

Junii Sibiului au fost sărbătoriți de românii din Spania la Madrid, în cadrul unui spectacol aniversar de excepție de 80 de ani (3)

Spectacolul „Ăsta-i Jocul Junilor” a fost prezentat de Iuliana Tudor.
Coregrafia: Theodor Vasilescu și Silvia Macrea
Asistent coregraf: Alesea Sas
Conducerea muzicală: Radu Dinescu

CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu își desfășoară activitatea cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Manager: Silvia Macrea

Partener Media: Radio Românul

Mulțumiri alese tuturor pentru participarea la acest eveniment și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la desfășurarea acestui eveniment:

Sponsor Principal: Tabita Tour
Sponsori: Casa Domnitorul, Carmangeria Românească, Ventanas Climathermik, Grupo GM și Moise Logistica
Colaboratori: Romgas, Floristeria Elena, Horno Artesano și Nelu Bârsan

Vizitați: Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului / Facebook

Scroll to Top