Radio Romanul Logo
URMĂREȘTE-NE

Premiile Diaspora oferite în Madrid pentru Femeile Românce de Excelență

Premiile Diaspora oferite în Madrid pentru Femeile Românce de Excelență

Premiile Diaspora la Madrid: Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, FADERE – Federația Asociațiilor de Români din Europa împreună cu Asociația de Femei Românce din Europa (AMARE) au oferit în Madrid – Premiul Diaspora – pentru recunoașterea contribuțiilor deosebite aduse de către femei românilor de pretutindeni, se anunță într-un comunicat de presă.

Premiul Diaspora se acordă persoanelor care, prin activitatea lor, aduc contribuții semnificative pentru îmbunătățirea calității vieții românilor din diaspora.

În acest an, nouă femei remarcabile au fost onorate pentru excelența lor în domenii variate, de la politică și afaceri la cultură și educație.

Pentru că a fost tot timpul alături de românii din Spania, pentru că a tratat întotdeauna cu empatie și profesionalism problemele lor, respectând legea și funcția pe care a avut-o, Ana Maria Almășan – Consul la Consulatul General din Madrid și Ministru Plenipotențiar primește Premiul Diaspora.

Dacă astăzi avem vot prin corespondență în diaspora, aceasta se datorează și Anei Maria Pătru – Președinte-Fondator al Asociației Women for a Better Society și fost Președinte al Autorității Electorale Permanente din România, care primește în semn de recunostință Premiul Diaspora.

Pentru că a reușit să ajungă la sufletul românilor și să exprime atât de frumos emoțiile și gândurile lor în versuri, Violeta Andrei Stoicescu – membră a Ligii Scriitorilor din România și Vicepreședintă a Casei Române de Cultură din Getafe, Madrid, primește, de asemenea, Premiul Diaspora.

Romanele scrise de Irina Cristina Crețu în limba spaniolă au contribuit prin sensibilitate și inovație la îmbunătățirea imaginii românilor din Spania. Pentru aceasta, Irina primește Premiul Diaspora.

Pentru promovarea și conservarea limbii române prin proiecte și cursuri cu copiii români, Graziela Gianina Gavril primește Premiul Diaspora ca Profesor de Limbă, Cultură și Civilizație Românească.

O altă femeie de succes, care s-a remarcat prin talentul artistic deosebit, Octavia Tandrea, artist plastic, membră a unora dintre cele mai prestigioase grupuri artistice din Spania, a primit, de asemenea, Premiul Diaspora.

Premiile Diaspora oferite în Madrid pentru Femeile Românce de Excelență-1

Irina Sîntimbreanu, de la Radio Românul, la înmânarea Premiului Diaspora

Una dintre cele mai cunoscute voci la Radio Românul din Spania, Irina Sîntimbreanu, o persoană deosebit de implicată în proiecte sociale de ajutorare a românilor din diaspora, primește și ea Premiul Diaspora.

Următoarea premiantă s-a nascut în Republica Moldova și locuiește în Spania de 24 de ani, fiind o femeie de afaceri cunoscută în comunitatea Madrid. Valentina Țăruș primește următorul Premiu Diaspora.

Ultimul Premiu Diaspora este înmânat doamnei Florica Chiriță, gazda evenimentului și organizator de evenimente pentru românii din Spania, președinte al Asociației de Români Muntenia.

Aceste femei de excepție au fost recunoscute pentru eforturile lor neobosite de promovare a culturii, a educației și a afacerilor românești în diaspora, contribuind astfel la întărirea legăturilor între românii din întreaga lume și la consolidarea comunității.

Proiectul „Săptămâna Femeii Românce – Dezvoltare personală și excelență”, organizat de AMARE – Asociația Femeilor Românce din Europa, în colaborare cu FADERE – Federația Asociațiilor de Români din Europa, Asociația Women for a Better Society, Asociația de Români din Móstoles (ARMO) și Asociația pentru Dezvoltarea Economico-Socială a Românilor din Spania (ADERE) a strâns un număr însemnat de femei care au participat la o serie de evenimente menite să le inspire și să le susțină în dezvoltarea lor profesională și personală.

Conferințe, expoziții de talente și întâlniri cu reprezentanți ai primăriilor locale au oferit participantelelor oportunitatea de a se conecta, de a învăța și de a împărtăși experiențe de succes.

„Femeile românce din Spania se confruntă cu provocări variate, de la adaptarea la o cultură diferită la gestionarea multiplelor roluri pe care le îndeplinesc în societatea gazdă și în cadrul comunității lor. Multe dintre femeile care muncesc în Spania nu au reusit să se dezvolte potrivit potențialului lor din punct de vedere profesional și social, și acest lucru le afectează stima de sine și calitatea vieții. Ne dorim, împreună cu asociațiile de români din Europa să oferim un cadru inclusiv și resurse care să sprijine femeile în a-și dezvolta potențialul și a-și îmbunătăți calitatea vieții”, a declarat Daniel Țecu, președinte FADERE – Federația Asociațiilor de Români din Europa.

Foto: Anexe comunicat de presă

Scroll to Top