Radio Romanul Logo
URMĂREȘTE-NE

Adrian Ahrițculesei: „Alpinismul este o pasiune care aduce satisfacții și experiențe fantastice!”

Adrian Ahrițculesei Alpinismul este o pasiune care aduce satisfacții și experiențe fantastice

Am avut bucuria de a-l avea invitat într-un interviu telefonic, în direct la Radio Românul din Spania (107,7 FM și radioromanul.com), pe alpinistul Adrian Ahrițculesei, care, de curând, a cucerit Vârful Everest din Munții Himalaya (8.848 m).

În interviul realizat în matinalul „Dimineți pe Românește”, Adrian Ahrițculesei a povestit despre pasiunea sa pentru alpinism, provocările recentei expediții și multe alte detalii interesante.

În vârstă de 40 de ani și absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara, Adrian Ahriţculesei lucrează ca optometrist la o firmă din Petroşani. În luna ianuarie 2023, el a reuşit să cucerească vârful Mount Sidley – Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan adormit din Antarctica (4.285 m), şi să finalizeze astfel „Circuitul celor 7 vulcani”, devenind primul bărbat din România care îşi înscrie în palmares o asemenea performanţă.

„Am trăit experiențe de neimaginat! Mi-a înghețat masca de oxigen. Am rămas blocați două zile în plus fată de program, chiar înainte de ascensiunea finală. Cu rezervele de oxigen extrem de limitate, am găsit la coborâre corpurile celor doi alpiniști dați dispăruți înainte de a urca noi. Dar am de gând să mai urc și cele 3 vârfuri care îmi lipsesc pentru a avea în palmares și cele 7 vârfuri cele mai înalte de pe cele 7 continente.” Ne-a povestit Adrian.

Pentru a afla mai multe informații, vă invităm să ascultați interviul de mai jos:

Scroll to Top