Radio Romanul Logo
URMĂREȘTE-NE

Proiecte educaționale ale PNL pentru copiii români din diaspora

Proiecte educaționale ale PNL pentru copiii români din diaspora

Copiii români din străinătate merită să învețe în limba română, pentru a nu pierde contactul cu cultura noastră. Institutul Limbii Române a pregătit deja noi cursuri gratuite de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în Germania și în Marea Britanie, unde au fost reluate, se anunță într-un comunicat al Biroului de Presă al Partidului Național Liberal.

Proiectele de educare a copiilor români din diaspora sunt inițiative ale Partidului Național Liberal. Organizația PNL-Diaspora, condusă de Rareș Bogdan, a colectat datele de la românii din străinătate și a propus revitalizarea activității externe a Institutului Limbii Române, prin creșterea numărului de țări care sunt acoperite de aceste cursuri. În urma solicitărilor PNL, în ultimii ani au fost create peste 100 de noi grupe de studiu în aproximativ 60 de noi școli intrate în program.

Tot o inițiativă a PNL-Diaspora, sprijinită de toți europarlamentarii Alianței PSD-PNL, este programul de integrare în sistemul educațional românesc a copiilor celor reveniți în țară. Proiectul prevede crearea unor clase speciale bilingve în școlile din România, pentru a facilita acestor elevi adaptarea la învățământul din țară și la dezvoltarea competențelor lingvistice.

Prin înscrierea în asemenea clase bilingve, micii români reveniți acasă vor beneficia de o tranziție educațională mult mai ușoară decât plasarea directă în clase cu predare exclusiv în limba română. În aceste clase bilingve, elevii beneficiază de un curriculum adaptat, care îmbină învățarea limbii române cu cea a unei limbi străine.

Foto: Anexă Comunicat de Presă

Comandat de Partidul Național Liberal, Cod CMF: 41240003

Scroll to Top